Nieuws

Hieronder vindt u de laatste nieuwtjes van Nijsgjirrich, klik op nieuwsrubriek voor meer informatie.

 • 15/11/2022
  Jubileum voor Helianthus Zathe

  Op zaterdag 14 september a.s. vieren we ons 10 jarig jubileum. Dit doen we met een feestelijke open dag. Iedereen is van 10.00 tot 16.00 van harte welkom op onze boerderij. We maken er een gezellig dag van met kraampjes, gratis koffie&thee en lekkernijen, diverse activiteiten, rondleidingen. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur komt er een wel heel bijzondere Foodtruck waar overheerlijke broodjes rundvleesburger en braadworst worden verkocht. Vanaf 13.00 uur kunt u bij de ijskraam ijsmakerij van de Haan verrukkelijk boeren ijs kopen. 

  Kom gezellig even langs op de Feart 17, 9222NR Drachtstercompagnie

  Oant sjen!

  Lees meer
 • 15/11/2022
  Wij zijn verhuisd!

  Nijsgjirrich is verhuisd!

  Voor mooie handgemaakte kaarsen, zeep en persoonlijke producten moet je niet meer op de Tsjerkebuorren nr. 5 in Drachtstercompagnie zijn. Nijsgjirrich is verhuisd naar Zorgboerderij Helianthus Zathe op de Feart 17 net buiten het dorp. Terug naar waar het allemaal begon…..

  De winkel met Koffie&Thee Schenkerij krijgt op de Feart 17 een nieuw jasje. Het nieuwe concept doelt op een inspirerende ontmoetingsplek waar de unieke eigen gemaakte producten en diensten naadloos op elkaar aan sluiten. Er word ingezet op uitbreiding van online verkoop en er wordt meer gewerkt op bestelling. Dit betekend dat er minder fysieke winkelruimte nodig is en een kleine voorraad om overschot te voorkomen. Het wordt een sfeervolle winkel&Schenkerij met aandacht voor duurzaamheid, hergebruiken en sociaal ondernemen. 

  Voor de deelnemers met een ondersteuningsvraag betekend deze “nieuwe” werkplek op de zorgboerderij een mogelijkheid tot uitbreiding van hun werkzaamheden en zichzelf verder te ontwikkelen. Ze kunnen naast het werken in de winkel en schenkerij bijv. meehelpen met de dierverzorging en het erf en de moestuin onderhouden.

  Vanaf juni is iedereen van harte welkom op de Feart 17 te Drachtstercompagnie. De eerste paar weken krijgt iedere betalende klant een leuk cadeautje. 

  Lees meer
 • 15/11/2022
  De burgemeester drinkt een kopje koffie bij Nijsgjirrich!

  Op 29 mei was burgemeester Jan Rijpma van Smallingerland op bezoek in Drachtstercompagnie. Hij kwam samen met de leden van het Plaatselijk Belang een kopje koffie bij ons drinken en ging daarna op tournee door het dorp. Tamara heeft hem nog een kaars overhandigd van onze eigen kaarsenmakerij met een mooie foto erop. 

  Lees meer
 • 15/11/2022
  Tijd voor een ijsje!

  We hebben weer heerlijk boerenijs binnen gekregen van ijsmakerij de Haan.

  Smaken; Roomijs, Aardbei, Yoghurt Bosvruchten en Stracciatella

  Het ijs wordt bereid met biologische boerenmelk van boer Hoekstra uit Donkerbroek.
  De melk wordt vers van de boerderij gehaald en zonder voorbewerking naar de ijsmakerij gebracht waar ze er heerlijk ijs van maken. 

  Alergenen: bevat melk, lactose en melkeiwitten. Kan sporen bevatten van: ei, sojabonen, amandelen, hazelnoten, walnoten, pistachenoten, pinda en sesamzaad.

  Het ijs is glutenvrij.

  Lees meer

Helianthus Zathe in Wintersfeer van dinsdag 28 november t/m vrijdag 1 december a.s. van 9.30 tot 15.30 en op vrijdag tot 20.00 uur. 

Typ hier tekst

© 2022 Cadeauwinkel Nijsgjirrich